Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Delikátní chuť pstruha stačí jen lehce doplnit česnekem a pepřem. Filety podáváme s teplým salátem z brambor, na skus uvařených fazolek, cherry rajčat a oliv, který dochutíme jednoduchou zálivkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 991 kJ / 1 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,31 g |
Tuky | 101,73 g |
Vláknina | 30,88 g |
Cholesterol | 217 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 65,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky uvaříme na skus ve vodě. Ihned po uvaření je slijeme a rychle a dobře zchladíme, aby zůstaly krásně zelené.
Krok 2: Brambory ve slupce nakrájíme na měsíčky. Na zahřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme máslo a naskládáme brambory. Smažíme nejprve ze strany bez slupky. Dáváme pozor, abychom je nepřipálili, smažíme je pouze tak, aby získaly pěknou barvu.
Krok 3: Zatímco se brambory smaží, připravíme dresink. Smícháme hořčici s vinným octem, solí, pepřem, sekanou petrželkou a olivovým olejem. Necháme odležet.
Krok 4: Během doby, kdy se připravují brambory, rozkrojíme filety na menší části. Pokud jsou tam kůstky, opatrně je vyndáme pinzetou.
Krok 5: Brambory v závěru otočíme slupkou dolů. V tuto chvíli osolíme. Přisypeme oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek nakrájený najemno. Snížíme plamen a restujeme dále na nižší teplotě. Po chvíli přidáme fazolky, rozkrojené olivy a přepůlená rajčátka. Lehce promícháme. Nakonec zasypeme sekanou petrželkou. Teplotu stáhneme na minimum, nebo úplně vypneme.
Krok 6: Filety z obou stran osolíme a opepříme. Lehce je na straně kůže pomoučníme. Na rozehřátou pánev vlijeme olivový olej, rozpálíme a rybu na něj rozprostřeme kůží dolů. Přidáme rozdrcený česnek. Rybu pečeme tak dlouho, až je kůže vypečená dozlatova a maso po obvodu začne měnit barvu tak, že už je ryba skoro hotová. Plotýnku vypneme, přidáme máslo a rybu otočíme. V tuto chvíli už maso dojde zbytkovým teplem.
Krok 7: Na talíř rozprostřeme zeleninu, zakápneme ji dresinkem, navrch položíme filety pstruha kůží nahoru, polijeme výpekem a dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 6. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzlJ
Moje poznámka
Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzlJ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 2 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 9 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 10 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 10 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 11 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 11 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 11 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 12 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 12 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 12 hodinami
Suroviny:
pstruh,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
česnek,
olej olivový,
máslo,
brambory,
fazolky zelené,
cibule červená,
česnek,
rajče cherry,
olivy černé,
olej olivový,
máslo,
sůl,
petrželka,
hořčice,
ocet vinný,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
olej olivový
Komentáře (7)