Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Delikátní chuť pstruha stačí jen lehce doplnit česnekem a pepřem. Filety podáváme s teplým salátem z brambor, na skus uvařených fazolek, cherry rajčat a oliv, který dochutíme jednoduchou zálivkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 991 kJ / 1 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,31 g |
| Tuky | 101,73 g |
| Vláknina | 30,88 g |
| Cholesterol | 217 mg |
| Sodík | 340 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 65,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky uvaříme na skus ve vodě. Ihned po uvaření je slijeme a rychle a dobře zchladíme, aby zůstaly krásně zelené.
Krok 2: Brambory ve slupce nakrájíme na měsíčky. Na zahřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme máslo a naskládáme brambory. Smažíme nejprve ze strany bez slupky. Dáváme pozor, abychom je nepřipálili, smažíme je pouze tak, aby získaly pěknou barvu.
Krok 3: Zatímco se brambory smaží, připravíme dresink. Smícháme hořčici s vinným octem, solí, pepřem, sekanou petrželkou a olivovým olejem. Necháme odležet.
Krok 4: Během doby, kdy se připravují brambory, rozkrojíme filety na menší části. Pokud jsou tam kůstky, opatrně je vyndáme pinzetou.
Krok 5: Brambory v závěru otočíme slupkou dolů. V tuto chvíli osolíme. Přisypeme oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek nakrájený najemno. Snížíme plamen a restujeme dále na nižší teplotě. Po chvíli přidáme fazolky, rozkrojené olivy a přepůlená rajčátka. Lehce promícháme. Nakonec zasypeme sekanou petrželkou. Teplotu stáhneme na minimum, nebo úplně vypneme.
Krok 6: Filety z obou stran osolíme a opepříme. Lehce je na straně kůže pomoučníme. Na rozehřátou pánev vlijeme olivový olej, rozpálíme a rybu na něj rozprostřeme kůží dolů. Přidáme rozdrcený česnek. Rybu pečeme tak dlouho, až je kůže vypečená dozlatova a maso po obvodu začne měnit barvu tak, že už je ryba skoro hotová. Plotýnku vypneme, přidáme máslo a rybu otočíme. V tuto chvíli už maso dojde zbytkovým teplem.
Krok 7: Na talíř rozprostřeme zeleninu, zakápneme ji dresinkem, navrch položíme filety pstruha kůží nahoru, polijeme výpekem a dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 6. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzlJ
Moje poznámka
Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzlJ
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 2 hodinami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 13 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 minutami
Vánočka II
JajkaP před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 9 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 10 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 10 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 11 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 11 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 11 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Suroviny:
pstruh,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
česnek,
olej olivový,
máslo,
brambory,
fazolky zelené,
cibule červená,
česnek,
rajče cherry,
olivy černé,
olej olivový,
máslo,
sůl,
petrželka,
hořčice,
ocet vinný,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
olej olivový
Komentáře (7)