Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s medvědím česnekem a mrkví v papiňáku (tlakovém hrnci)

Šťavnaté plátky vepřové pečeně podlité šťávou, podávané se špalíčky mrkve a výrazně vonícím medvědím česnekem se hodí jako skvělý sváteční oběd, který nám připomíná přicházející jaro.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 156 kJ /
276 kcal
Bílkoviny5,55 g
Tuky18,32 g
Vláknina10,04 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy19,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osušíme, na okrajích nařízneme a po obou stranách posypeme pepřem a solí. Krok 2: Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a česnek prolisujeme a odložíme stranou. Mrkev nakrájíme na špalíčky a medvědí česnek pokrájíme. Krok 3: V papiňáku na rozehřátém sádle restujeme 3 minuty cibuli. Krok 4: Na cibuli dáme prudce z obou stran zatáhnout plátky masa, podlijeme vývarem a hrnec uzavřeme poklicí. Krok 5: Od doby varu vaříme pod tlakem 15 minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme medvědí česnek a mrkev. Krok 6: Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme 5 minut. Po ochlazení a otevření přidáme do hrnce prolisovaný česnek a máslo a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme. Krok 7: Podáváme s rýží.

TIP: Další recepty s medvědím česnekem

Zveřejněno 6. 3. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Šťáva je bez zahuštění, pouze přírodní. Pokud by jste chtěli hustější, můžete do hrnce dát v 100 ml studené vody rozšlehanou slabou lžičku Solamylu a 2 minuty povařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s medvědím česnekem a mrkví v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yRmX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s medvědím česnekem a mrkví v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yRmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

kevikula: Moc děkuji za komentář i hodnocení:-KPotěšilo mě to;-)

U nás už také začíná růst. Recept se mi líbí, přijde mi vhod :-* Brzy zrealizuji :-K Díky za recept. Hvězdičky posílám už teď.

Marie Svarcova: Maruško,děkuji za komentář:-KAno,česnek už pomalu začíná:yes: Manžel přinesl z procházky skoro plný sáček od svačiny:-)Ale dělávám si s baby špenátem:-8

:-)<3:yes: Hezký recept i foto. U vás už roste medvěd ? Já se na něj zatím jen těším :-K

Suroviny:
kost, cibule, mrkev, česnek mědvědí, česnek, sádlo, vývar masový, pepř mletý, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu