Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová špenátová polévka

Krémovou špenátovou polévku si oblíbí i ti, kteří špenát nemají zrovna dvakrát v oblibě. Příprava syté a chutné polévky opravdu není složitá a tak se do ní můžou bez obav pustit i začátečníci.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvanactiletej-kuchtik

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 493 kJ /
596 kcal
Bílkoviny22,62 g
Tuky41,19 g
Vláknina14,96 g
Cholesterol 116 mg
Sodík 661 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy28,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V hrnci na rozpuštěném másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme špenát a dusíme do změknutí. Krok 3: Přilijeme vývar, přidáme česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Povaříme. Krok 4: Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme. Přilijeme smetanu a krátce prohřejeme (nevaříme). Krok 5: Servírujeme s krutonky a lžící zakysané smetany.

Zveřejněno 7. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová špenátová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jML

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová špenátová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
špenát mražený, vývar masový, máslo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, smetana na vaření, smetana zakysaná, krutony

Přidat fotografie receptu