Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzíkova sýrová bramborová kaše

Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou jak u dětí, tak i dospělých. V tomto receptu se můžete inspirovat a klasiku lehce pozměnit. Zkuste k bramborům vmíchat sýr, který se rozpustí a zvýrazní tak chuť celé kaše.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Honzík_

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 041 kJ /
1 922 kcal
Bílkoviny94,57 g
Tuky81,70 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 296 mg
Sodík 3,16 g
Sůl7,75 g
Sacharidy191,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme, očistíme a nakrájíme na větší či menší kousky. Dáme je do hrnce s vodou, přivedeme k varu a osolíme. Mezitím nastrouháme sýr najemno. Krok 2: Chviličku před uvařením brambor si v malém hrnci ohřejeme smetanu s máslem a počkáme, než se máslo rozpustí - nevaříme, chceme aby byla jen teplá. Krok 3: Jakmile jsou brambory uvařené, vypneme smetanu, brambory scedíme a rozmačkáme. Krok 4: Brambory vyšleháme se smetanou do kaše. Smetanu přiléváme postupně a konzistenci zvolíme podle toho, jak ji máme rádi. Krok 5: Vrátíme hotovu kaši na sporák a za stálého míchání přidáváme sýr. Během krátké chvíle se sýr rozpustí a můžeme servírovat.

TIP: Strouhaný sýr - jednoduchý a chutný pomocník v kuchyni

Zveřejněno 8. 3. 2024

Poznámka autora Honzík_

Pokud máte kaši hustou, stačí přidat smetanu nebo mléko. V opačném případě více sýra.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Honzíkova sýrová bramborová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k73A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Honzíkova sýrová bramborová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k73A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dajda: Autor postup upravil. :yes:

Honzík_: Ale začátečník nebo babička, která dělá celý život kaši ručně, třeba ne. ;-) Opravit text není takový problém.

Kromě toho bych doporučovala vhodit nastrouhaný sýr do horké smetany a nechat rozpustit ještě dříve, než ji vlijeme do brambor - mám vyzkoušeno.

Merylas: Dobrý den. Já doufám, že každý ví jak se dělá kaše, a pochopí to. :-8

Brambory po scezení a rozmačkání opravdu rozmixujeme? Nebo třeba za pomocí ručního šlehače šleháme? Spíš bych šlehala, než mixovala. ;-)

Suroviny:
brambory, sýr tvrdý, smetana, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu