Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená treska na kari s pórkem

Ryby by měly být pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Inspirujte se a připravte skvělou zapečenou tresku. Filety stačí okořenit, přidat kari, posypat pórkem a na konci pečení zalít smetanou s vajíčky. Chutné a plnohodnotné jídlo máte v mžiku na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 127 kJ /
747 kcal
Bílkoviny40,39 g
Tuky60,44 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 478 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy10,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme máslem. Pórek nakrájíme na kolečka. Tresku osolíme, opepříme a rozložíme do pekáčku. Krok 2: Posypeme kari kořením, pórkem a podlijeme trochou vody. Pekáček přiklopíme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut na 180 °C. Krok 3: V misce rozšleháme vajíčka, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Nalijeme na tresku a zapečeme již bez pokličky asi 10 minut, do zlatova. Krok 4: Podáváme s bramborem.

TIP: Top 7: Bramborové přílohy

Zveřejněno 10. 3. 2024

Poznámka autorky Lenunka

Je to velmi rychlá a chutná večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená treska na kari s pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jDL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená treska na kari s pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jDL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a moc hezká prezentace. :-K

Suroviny:
treska aljašská, máslo, smetana, pórek, koření kari, sůl, pepř mletý, vejce

Přidat fotografie receptu