Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papoušková buchta

Papoušková buchta nese svůj název díky své barevnosti, které docílíme přidáním pudinků různých příchutí do těsta. Na plech tak klademe hromádky, které pak udělají krásnou mozaiku. Po upečení doplníme buchtu citronovou polevou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hana_tvaruzkova hana_tvaruzkova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 206 kJ /
5 786 kcal
Bílkoviny79,40 g
Tuky265,80 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 999 mg
Sůl3,01 g
Sacharidy743,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Heru, cukry a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme šlehačku, mouku s kypřicím práškem a důkladně promícháme. Těsto rozdělíme na tři díly a do každého vmícháme jeden pudink. Krok 2: Na plech s pečicím papírem klademe lžící hromádky různých barev, pečeme na 180 °C (vyzkoušíme špejlí, zda je buchta upečená) a poté necháme vychladnout. Krok 3: Poleva: Do mísy prosejeme cukr, přidáme citronovou šťávu, vodu, rum a utřeme do hladké polevy, kterou rozetřeme na vychladlou buchtu.

TIP: Pět tipů, jak správně upéct moučník

Zveřejněno 10. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papoušková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRryJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papoušková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRryJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Zkopírovanou fotografii jsem smazala. Prosím o přidávání pouze fotografií vlastních.

Je výborná, dělám jí přesně podle stejného receptu <3:yes::-K
Tuším, že byl v Květech nebo ve Vlastě...

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, smetana ke šlehání, mouka polohrubá, prášek do pečiva, pudink, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, rum

Přidat fotografie receptu