Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na zelenině se smetanou v pomalém hrnci

Hovězí kližka na zelenině se smetanou, připravená v pomalém hrnci, je dokonalým spojením šťavnatého masa, čerstvé zeleniny a krémové smetany. Stačí jen jednoduché přísady, trochu času a vynikající oběd je na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 280 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 250 min

280 min (30 min příprava + 250 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 926 kJ /
1 894 kcal
Bílkoviny194,07 g
Tuky75,05 g
Vláknina37,12 g
Cholesterol 498 mg
Sodík 833 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy97,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kusy a do masa vmasírujeme sůl a pepř. Krok 2: Zeleninu očistíme. Česnek prolisujeme a dáme stranou na později. Cibule nakrájíme nadrobno, paprikám odstraníme semeníky a z každé papriky odřízneme kousek a odložíme na později. Zbytek paprik a brambory nakrájíme na větší kusy. Krok 3: Na sporáku ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a restujeme cca 10 minut do světle zlaté barvy. Krok 4: Přidáme maso které prudce zatáhneme, přidáme kari, promícháme a podlijeme vodou. Krok 5: Na dno pomalého hrnce dáme brambory a přidáme celý obsah kastrolu. Přidáme papriky, rajčata, promícháme a zakryjeme poklicí. Program nastavíme na High a hrnec necháme pracovat cca 4 hodiny. Krok 6: Poté měkké maso vytáhneme a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 7: Hustotu omáčky podle potřeby naředíme smetanou, přidáme prolisovaný česnek a na drobné kostičky nakrájené odložené papriky. Krok 8: Do omáčky dáme maso, hrnec opět zapneme na High a necháme pracovat ještě 10 minut. Krok 9: Hotové jídlo dochutíme a podáváme nejlépe s rýží.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 12. 3. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Po 4 hodinám můžeme jehlou na špízy do kousku masa udělat zkoušku měkkosti. Pokud maso z jehly dobře nesjede, přidáme ještě půl hodiny navíc. Pak pokračujeme dál podle postupu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na zelenině se smetanou v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEy4A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na zelenině se smetanou v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEy4A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborné jídlo a vypadá krásně

RubyRom: Romanko,moc děkuji:-K

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající :)

Eva80: Evičko,ve vašem profilu jsem si všimla,že uvaření jídlo je vaše první z Topreceptů😍Jsem moc ráda,že jste si vybrala můj recept a za komentář a všechny přidané fotky vám velice děkuji:-K

Marie Svarcova: Maruško,pochvala mě potěšila:-8moc Ti děkuji:-K

:-)<3:yes::yes: Drahuško, to je velmi pěkný recept a krásné foto. :-K

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, brambory, paprika čerstvá červená, rajče cherry, česnek, koření kari, olej, voda, smetana sladká, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu