Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagety s grahamovou moukou

Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou grahamovou mouku poznáte v těstě příjemně i na chuti baget, je chuťově zajímavá, plnější.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min - bez doby kynutí

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, - bez doby kynutí)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 259 kJ /
1 974 kcal
Bílkoviny50,03 g
Tuky62,63 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy295,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45-60 minut kynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme zbytek surovin, uhněteme a dobře propracujeme těsto, které necháme zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto z mísy nebo formy pekárny vytáhneme, na desce stolu lehce propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každého kusu vytvarujeme bulku a po několikaminutovém odpočinku z bulek vytvarujeme bagety. Krok 4: Všechny čtyři je uložíme na bagetový plech. Bagetky necháme na plechu vykynout (cca 35-50 minut), postříkáme je vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220 °C / asi 20- 25 minut). Krok 5: Upečené bagety necháme vychladnout na mřížce a pak už je můžeme podávat. Jsou poměrně syté a hodí se jako přílohové pečivo nebo podklad na jednohubky.

Zveřejněno 19. 3. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety s grahamovou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYQv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety s grahamovou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYQv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: ...a ještě navíc - je zdravá ;-) Děkuji za pochvalu :-*

:-)<3:yes::yes: Mám ráda grahamovou mouku do pečiva, má lehce oříškovou chuť a je ideální k namazání nebo třeba k polévce. nebo guláši apod. :-K Skvělé, že je tady recept

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí čerstvé, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, mouka grahamová, sůl, jogurt bílý, olej, cukr, voda

Přidat fotografie receptu