Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso v anglické slanině a zeleninové hranolky

Mleté maso můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou například tyto šťavnaté bochánky zabalené do anglické slaniny. Podáváme je s pečenými hranolky z kořenové zeleniny, které okořeníme dle naší chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 263 kJ /
1 975 kcal
Bílkoviny113,33 g
Tuky151,18 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,94 g
Sacharidy31,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Směs masa osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, čerstvou majoránku, nasekanou petrželku, smetanu a strouhaný sýr. Krok 2: Všechno dobře promícháme a rukama tvoříme malé bochánky. Ruce si máčíme ve studené vodě, aby se směs nelepila. Každý bochánek zabalíme do proužku anglické slaniny a dáme na větší plech. Krok 3: Dále připravíme zeleninové hranolky. Mrkev, celer, petržel - vše nakrájíme a osolíme, posypeme libovolným kořením a pokapeme olivovým olejem. Vše v míse promícháme a rozložíme na plech k masu. Krok 4: Upečeme v troubě na 180 °C. Jen zeleninu vyjmeme dříve než maso.

Zveřejněno 22. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso v anglické slanině a zeleninové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2y2X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso v anglické slanině a zeleninové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2y2X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, sůl, pepř mletý, cibule, česnek, majoránka, sýr nastrouhaný, nať petrželová, smetana ke šlehání, slanina, mrkev, celer, petržel, sůl, koření, olej olivový

Přidat fotografie receptu