Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dezert ze dvou surovin

Jen dvě suroviny stačí na přípravu výborného nepečeného dezertu. Povařená jablka rozmixujeme s rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout. Dezert podáváme ozdobený šlehačkou a čerstvým ovocem.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 202 kJ /
1 243 kcal
Bílkoviny17,50 g
Tuky61,30 g
Vláknina15,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy147,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme cca 10 minut do změknutí. Čokoládu rozpustíme (v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě). Krok 2: Jablka i čokoládu vložíme do vysoké nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 3: Nádobu s rovným dnem nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem (i stěny) a nalijeme do ní připravenou směs. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc. Krok 4: Nakrájíme na dílky nebo kolečka. Podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem.

TIP: Další tipy na nepečené zákusky a dezerty

Zveřejněno 23. 3. 2024

Poznámka autorky maris

Místo jablek můžeme použít jiné ovoce podle chuti, základem je kvalitní čokoláda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dezert ze dvou surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7RN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dezert ze dvou surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7RN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Smekám pomyslnej klobouk před koumáky, kteří dokážou udělat mnoho z ničeho. Platí to v průmyslu (Indonézie a vlastně celá Asie - všichni známe videa z facebooku, kde ušmudlanej někdo veme kus trubky z plotu a vyrobí kladivem na cihle např. klikovou hřídel na Kamaz... 😁) a platí to i u hořáku.
Vařil jsem ve mnoha francouzských restauracích, kde se preferovaly těžké recepty z dvaceti surovin...a pak se majitel divil, proč ještě nemá byť jednu michelinskou hvězdičku...
Složitej recept je sice krásný na oko, ale musí být udělanej bravurně. Jestli podnik nemá (a to neměl žádný) partu michelinských kuchařů, tak si to majitel může jít rovnou hodit. Tu hvězdičku zkrátka nedostane. Pokud...
Pokud ovšem nestaví na jídla jednoduchá. V jednoduchosti je krása...jak pravil nejakej strýček v antice...a vytesal iónskou hlavici z jednoho kusu mramoru... 😁.
Taky je to i princip "Okamovy břitvy" - nejjednouchší řešení je nejlepší řešení. A v postulátu pro Okamovou břitvu platí - nejlepší řešení je zpravidla první řešení.
Takže, jestli vás u plotny napadne něco, co už od pohledu vypadá jako blbost, neváhejte. Jděte do toho. Zkoušejte. Dělejte variace základních surovin. Nepřidávejte, jenom upravujte co už máte. A uvidíte, že výsledek bude nakonec stát za to.
Z vlastní zkušenosti - michelinským kuchařem se nestanete proto, že uděláte menu pro padesát lidí z tří tun surovin, za pomocí dvaceti kuchařů a padesáti pomocníků. Když to ale dokážete jenom z metráku, sám nebo jen s jedním nebo dvěma pomocníky, teprve tehdy si vás začnou všímat...

Jednoduché, rychlé (dělala jsem ze zavařených strouhaných jablek) a chutné :-) děkuji za inspiraci :-) :-K

magdalenka: já jsem je povařila s trochou vody, ale s čokoládou se mixují zcezené. :-8

Veľmi pekný recept, len mám dotaz: Jablká podliať trochu, alebo "len tak" samotné variť - pomaly dusiť? Ďakujem.

Anna Kocikova: Aničko děkuji,:-K já jsem na to byla zvědavá, byla jsem ale moc mile překvapená, je to krásně nadýchané, moc nám chutnalo. Rozhodně doporučuji vyzkoušet, je to " sladká tečka" téměř bez práce.;-):-)

Maruško máš to moc hezké:-K
Na tuhle dobrotu mám už nějaký čas koupené dvě 85% čokolády,ale vždy mi jedna nějakým záhadným způsobem zmizí:-8Až manželovi ukážu Tvou nádhernou prezentaci,věřím,že mi už novou čokoládu nesež..e:-D

Zajímavý recept lákající k vyzkoušení. :yes::-K

Marie Svarcova: Maruško, máš pravdu, děkuju;-):-K:-K

maris: :-)<3:yes: Maru, krásný recept a perfektní prezentace. ;-) Nic si z toho nedělej většinou hloupý komentář napíše někdo, kdo sám nic nedokázal. Už se mi to stalo také - proti tomu není obrana. :-K

Rock44: já jsem to na internetu nečetla, recept mám od kamarádky, odkud ho má ona, to opravdu netuším, ale asi z toho internetu, když říkáte, že tam je:-). Taky jich je tady hodně i z časopisů. Když vím zdroj, tak ho uvádím, ale psát jako zdroj kamarádku, mi přišlo zbytečné. :-8. Tak buďte v klidu, nic jsem nikomu neukradla:-)

Ukradeno z internetu. Ubohé.

Pěkný nápad :yes:

Suroviny:
čokoláda, jablko, šlehačka, ovoce

Přidat fotografie receptu