Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse

Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly, můžeme je po upečení potřít máslem a rumem.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 679 kJ /
4 703 kcal
Bílkoviny83,46 g
Tuky312,13 g
Vláknina24,72 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 931 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy377,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek: Do misky dáme trochu z odváženého množství polohrubé mouky, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme cukrem a zalijeme částí odměřeného vlažného mléka. Necháme na teplém místě pod utěrkou vzejít. Krok 2: Do mísy prosejeme polohrubou mouku, přidáme vejce pokojové teploty, olej, špetku soli, změklé máslo a kvásek. Mícháme tak dlouho, než vznikne krásně hladké těsto, jež se nelepí na stěny. Posypeme malým množstvím hladké mouky a necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout. Krok 3: Mezitím připravíme náplně a drobenku. Na tvarohovou náplň dobře promícháme všechny suroviny. K ní si nachystáme dvě lžičky, pomocí nichž budeme koláčky plnit. Na povidlovou náplň nastrouháme piškoty, přidáme povidla a rum a také dobře promícháme. Touto náplní naplníme cukrářský sáček. Krok 4: Drobenku přichystáme tak, že mezi prsty propracujeme máslo, mouku a cukr. Do podávání necháme drobenku na chladném místě.
Ještě rozkvedláme vejce, ať máme vše připravené. Krok 5: Vykynuté těsto ještě trochu propracujeme, rozdělíme ho na dva díly, vyválíme obdélník o síle 1 cm a pomocí rádýlka nebo nože nakrájíme na čtverce o velikosti, jak velké chceme mít koláčky. Na každý čtvereček lžičkou naneseme tvarohovou náplň, pomocí druhé lžičky náplň sejmeme, rohy čtverce spojíme, zakulatíme a položíme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Takto zpracujeme všechno těsto. Do každého bochánku uděláme palcem důlek, do něj vytlačíme z cukrářského sáčku povidlovou náplň. Krok 6: Koláčky potřeme vajíčkem (jen těsto, ne náplň), celé koláčky posypeme drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C dozlatova, trvá to asi 25 minut. Krok 7: Pokud chceme, můžeme ještě rozpustit máslo, do něj pak vlijeme rum a tímto potíráme ještě horké koláčky.

TIP: Jak připravit dvojctihodné koláče

Zveřejněno 24. 3. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v kulinářské akademii Romana Pauluse - kuchyně Lidlu.

Úplně si nejsem jistá, ale myslím, že recept na drobenku Roman Paulus neuvádí. Umíchala jsem drobenku, jakou míchám nejčastěji. Koláčky jsou výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZx0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZx0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Moničko máš je krásné:-KJen si sáhnout a nabídnout;-)

Anna Kocikova: Děkuji Aničko... 😊 Ani jsem neodpověděla, omlouvám se, nějak mi to uniklo.
Zrovna tu koukám, co bych upekla... 😉
Přeji krásné podzimní dny... 🙂

Suroviny:
droždí čerstvé, cukr krupice, mléko plnotučné, mouka polohrubá, vejce, olej rostlinný, sůl, máslo, tvaroh plnotučný, rozinky v rumu, cukr krupice, cukr vanilkový, žloutek, povidla švestková, piškoty, rum, máslo, cukr krupice, mouka hladká, vejce, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu