Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly, můžeme je po upečení potřít máslem a rumem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 679 kJ / 4 703 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,46 g |
| Tuky | 312,13 g |
| Vláknina | 24,72 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 931 mg |
| Sůl | 2,06 g |
| Sacharidy | 377,77 g |
Postup přípravy
Ještě rozkvedláme vejce, ať máme vše připravené. Krok 5: Vykynuté těsto ještě trochu propracujeme, rozdělíme ho na dva díly, vyválíme obdélník o síle 1 cm a pomocí rádýlka nebo nože nakrájíme na čtverce o velikosti, jak velké chceme mít koláčky. Na každý čtvereček lžičkou naneseme tvarohovou náplň, pomocí druhé lžičky náplň sejmeme, rohy čtverce spojíme, zakulatíme a položíme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Takto zpracujeme všechno těsto. Do každého bochánku uděláme palcem důlek, do něj vytlačíme z cukrářského sáčku povidlovou náplň. Krok 6: Koláčky potřeme vajíčkem (jen těsto, ne náplň), celé koláčky posypeme drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C dozlatova, trvá to asi 25 minut. Krok 7: Pokud chceme, můžeme ještě rozpustit máslo, do něj pak vlijeme rum a tímto potíráme ještě horké koláčky.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZx0
Moje poznámka
Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZx0
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mléko plnotučné,
mouka polohrubá,
vejce,
olej rostlinný,
sůl,
máslo,
tvaroh plnotučný,
rozinky v rumu,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
povidla švestková,
piškoty,
rum,
máslo,
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
máslo
Komentáře (3)
Zrovna tu koukám, co bych upekla... 😉
Přeji krásné podzimní dny... 🙂