Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš v pomalém hrnci

Hovězí kližka chutná díky dlouhému vaření při nižší teplotě skvěle, je šťavnatá a dobře vynikne její chuť. Podáváme ji s pikantní omáčkou, čerstvou zeleninou a rýží nebo bulgurem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 650 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 630 min

650 min (20 min příprava + 630 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 502 kJ /
1 315 kcal
Bílkoviny218,13 g
Tuky22,85 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 815 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy55,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na 8 stejně velkých kousků. Přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a koření a podlijeme vývarem. Krok 2: Pomalý hrnec zapneme na Low a vaříme, až je maso měkké. Záleží na mase, ale obvykle to bývá tak 10-12 hodin. Měkké maso vyndáme z hrnce, aby se při dokončování omáčky nerozpadlo. Krok 3: Hrnec přepneme do režimu dušení. Pokud náš hrnec tuto funkci nemá, přelijeme omáčku do hrnce a pokračujeme na sporáku. V trošce studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Krok 4: Necháme povařit, vrátíme do hrnce maso, které prohřejeme a můžeme servírovat. Krok 5: Na talíř přidáme čerstvou papriku, rajčata, pórek a jarní cibulku. Jako přílohu volíme rýži, těstoviny, bulgur nebo chléb.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 25. 3. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Eqg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Eqg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, česnek, vývar hovězí, mouka hladká, koření paprika gulášová, chilli paprika čerstvá, sůl, pepř mletý, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu