Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poleva mirror glaze podle Šárky Divácké

Mirror glace je speciální lesklá poleva, která tvoří velmi zajímavé struktury a efekty na dortech. S receptem a postupem její přípravy se s námi podělila cukrářka a majitelka známé brněnské cukrárny Šárka Divácká. Tak ji vyzkoušejte také.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 394 kJ /
2 006 kcal
Bílkoviny34,10 g
Tuky59,42 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy331,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu necháme nabobtnat v 80 g studené vody. Glukózu, cukr a 100 g vody mezitím spolu svaříme a odstavíme stranou. Krok 2: Po asi 10 minutách přidáme ke svařenému cukru kondenzované mléko, bílou čokoládu a nabobtnanou želatinu. Vše společně promixujeme tyčovým mixérem. Krok 3: Hotovou polevu pak obarvíme potravinářskými barvami. Můžeme ji rozdělit na části a obarvit různými barvami. Poté jí přeléváme připravený dort.

TIP: Tipy cukrářky Šárky Divácké na přípravu zrcadlové polevy mirror glaze

Zveřejněno 27. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poleva mirror glaze podle Šárky Divácké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9JgX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poleva mirror glaze podle Šárky Divácké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9JgX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čokoláda bílá, mléko kondenzované, cukr krystal, voda, voda, želatina, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu