Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné vegetariánské lasagne - i vegan

Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi lasagní. Všechny potřebné suroviny lehce seženete, tak s chutí do toho!

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Talina2 Talina2

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 50 min

85 min (35 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 787 kJ /
3 056 kcal
Bílkoviny139,26 g
Tuky41,26 g
Vláknina56,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 386 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy506,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první připravíme granulát. Dáme vařit zhruba 1,5 l vody se zeleninovým bujónem (nebo použijeme osolený zeleninový vývar) a po dosažení varu vsypeme sójový granulát a přidáme ještě bobkový list. Necháme vařit zhruba 10-15 minut. Krok 2: Uvařený granulát scedíme a tekutinu ponecháme! Krok 3: Pak připravíme omáčku s uvařeným granulátem. Na pánvi necháme rozehřát trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli ji smažíme. Přidáme sójový granulát a po chvíli opékání přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Poté přidáme koření v množství podle vlastní chuti. Krok 4: Přidáme konzervu rajčat, přiměřené množství odloženého vývaru po vaření sóji (můžeme udělat omáčku řidší, aby lasagně nebyly nedovařené) a přidáme ještě kečup. Necháme pozvolna povařit, stačí chvíli, než se chutě spojí. Krok 5: Na bešamel v hrnci zahřejeme máslo a po rozpuštění přidáme mouku a uděláme jíšku.
Do hotové jíšky za stálého míchání vlijeme mléko.
Nastrouháme malou špetku muškátového oříšku a bešamel necháme pozvolna provařit. Konzistence by měla připomínat pudink. Krok 6: Připravíme si plátky lasagní a zapneme troubu na 180 °C. Krok 7: Do pekáče jako první dáme část bešamelu, pak rozložíme lasagne, na ně směs omáčky se sójovým granulátem. Pokračujeme ve vrstvení - bešamel, strouhaný sýr, lasagne, omáčka, bešamel, strouhaný sýr. Krok 8: Pekáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 35 minut.

TIP: Jak připravit lasagne

Zveřejněno 29. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné vegetariánské lasagne - i vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR78E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné vegetariánské lasagne - i vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR78E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejlepší lassagne

Výborný recept. Vždy když uvařím, tak se po tom jen zapráší. Masožravcům ani nevadí, že je to vege varianta

Zajímavá varianta. Docela bych ochutnala.:-8

Suroviny:
granulát sojový, bujón zeleninový, bobkový list, olej, cibule, granulát sojový, vývar masový, česnek, koření grilovací, bazalka čerstvá, koření oregáno, koření gyros, česnek sušený, rajče loupané, kečup sladký, maso zaječí, margarín, mouka hladká, ořech muškátový strouhaný, sýr strouhaný, těstoviny lasagne

Přidat fotografie receptu