Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta se zeleninou a klobásou

Nenáročná masová směs je vždy skvělým a rychlým řešením, co připravit k obědu či večeři. Ke kouskům vepřové kýty a různým druhům zeleniny přidáme také pikantnější klobásu, která dodá celému pokrmu ten správný šmrnc.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 719 kJ /
411 kcal
Bílkoviny43,91 g
Tuky21,46 g
Vláknina5,67 g
Cholesterol 94 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy9,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky velikosti soust nebo na nudličky. Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Do hluboké rozehřáté pánve dáme na tuk restovat cibuli. Krok 2: Přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme do změknutí, poté přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Krok 3: Zatím očistíme a nakrájíme papriky na proužky, zelí na proužky, pórek na kolečka a česnek nasekáme. Když je maso téměř měkké, přidáme zeleninu a obě pasty, podlijeme horkou vodou a podusíme 3 minuty. Krok 4: Je-li potřeba zahustíme malou lžičkou Solamylu rozmíchaného ve lžíci studené vody. Přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 2. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta se zeleninou a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE57n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta se zeleninou a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE57n

Marie

Komentáře (10)

Moanka: :-) MONIČKO vařit s CHUTI je moc důležité asi stejně jako vařit s LáSKOU :-K Buď v pohodě - ono se to vždy pozná ;-) :-K

Marie Svarcova: To jsi mě pobavila.:-D Máš tak pěkné fotky a já že bych ji měla hezčí… (??) :-D Ale v jednom máš pravdu, vše se mi uvařit nepovede. I když se snažím… Ty to máš dobře popsané. A pak taky je důležité - vařit s chutí. Když se mi nechce, to se hned pozná… ;-)

Moanka: :-) to tak jednoduché opravdu není , když to někdo neumí může mít recept i od šéfkuchaře a nebude to k jídlu - nebu%t tak skromná - PROSTĚ UMÍŠ !!! - tu fotku máš mnohem hezčí než já. :-K

Marie Svarcova: Ooo, děkuji, ale nepřeháněj. Já tu dostávám na zlatém podnose naservírované osvědčené recepty, tak to se mi to vaří…… :-D :-8
Bylo to opravdu chutné. <3 Dík. :-K

Moanka: :-)Moc děkuji za komentář i nádherné foto - jsi super :yes::-K

Moc děkuji za krásný recept. :-8 Jsem tak ráda, když chutná… <3

betka77: :-) Děkuji za komentář, konkrétní nemám ale mám ráda pikantní - nejlépe od řezníka. Hezký a pohodový den :-K

Moanka: :-) Moc děkuji a přeji krásný den :-K

Pěkný obídek. :yes:
Budu si na něj myslet. ;-)

Kde nejlépe sehnat maďarskou klobásu, máte nějakou konkrétní? Děkuji

Suroviny:
kýta vepřová, sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, klobása maďarská, kapie červená, paprika čerstvá bílá, pórek, zelí bílé, pasta rajčatová, voda, solamyl

Přidat fotografie receptu