Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře, brambory a kysané zelí v remosce

Dobře kořeněné brambory, kysané zelí zjemněné smetanou, anglická slanina a šťavnaté kuřecí maso zapečené v remosce tvoří skvělou kombinaci, na které si jistě pochutnáte. Jídlo navíc připravíte velmi jednoduše.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kopretina2014

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 65 min

75 min (10 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 485 kJ /
2 028 kcal
Bílkoviny31,38 g
Tuky124,65 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,20 g
Sacharidy182,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Plátky anglické slaniny nakrájíme na třetiny. Krok 2: Omyté a oloupané brambory, nakrájíme na asi 0,5cm kolečka a dáme je vařit do vody s trochou kmínu a soli. Povaříme asi 10 minut do poloměkka. Vodu scedíme a můžeme z ní připravit jednoduchou česnečku (viz poznámka). Krok 3: V nerezovém hrnci z remosky (nebo v běžném hrnci) rozpustíme lžíci sádla a na něm krátce osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme scezené kysané zelí a opečeme. Krok 4: Zelí rozprostřeme na dno remosky, poklademe ho nakrájenou anglickou slaninou tak, aby bylo zelí zakryté, na slaninu rozprostřeme na kolečka nakrájenou cibuli a na ni poloměkká kolečka brambor, která lehce posypeme kořením na pečené brambory. Krok 5: Omyjeme a osušíme kuřecí stehna, potřeme solí, utřeným česnekem a kořením na kuře. Krok 6: Kuře rozložíme do remosky na brambory, přidáme 3 malé plátky másla, podlijeme asi 100 ml vody, zakryjeme víkem, zapneme a necháme péct asi 35 minut. Poté zkontrolujeme, kuřecí maso otočíme a pečeme ještě 10 minut. Nakonec zalijeme smetanou a zapékáme ještě asi 5-10 minut. Krok 7: Vypneme remosku, necháme ji chvilku otevřenou a můžeme servírovat.

TIP: Jak péct v remosce

Zveřejněno 2. 4. 2024

Poznámka autora Kopretina2014

Zelí je potřeba oddělit od brambor, aby brambory nebyly tvrdé, proto tam je slanina jako další vrstva. Vše se krásně upeklo, smetana dodala jemnější chuť zelí, prostě mňamka.

Česnečka:

Z vody scezené z brambor můžeme připravit jednoduchou česnečku. Přidáme do ní 5 stroužků rozdrceného česneku, mletý pepř, sůl, 1 uvařenou bramboru (z těch již uvařených a nakrájených). Přidáme 50 g šunky nakrájené na kostičky a dáme vařit. Po 3 minutách varu přidáme 2 rozkvedlaná vejce, zamícháme, ochutíme pepřem, solí, případně petrželkou a česnečka je hotová.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře, brambory a kysané zelí v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RL8K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře, brambory a kysané zelí v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RL8K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::-K určitě moc dobré

Remoska je úžasný pomocník! Musela to být dobrota.:-*

Suroviny:
koření na kuře, brambory, česnek, sůl, cibule, sádlo, zelí kysané, slanina anglická, smetana, brambory, kmín celý, máslo

Přidat fotografie receptu