Domácí snickers
Arašídy, karamel, čokoláda a k tomu křupavá sušenka. Že jste v poznali kombinaci světoznámé tyčinky? Tak teď si ji můžete v podobě řezů připravit i vy doma. Uvidíte, že bude těžké je nechat do druhého dne vychladit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 469 kJ / 5 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,25 g |
Tuky | 409,15 g |
Vláknina | 11,43 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 3,76 g |
Sacharidy | 391,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky nadrtíme najemno, přilijeme k nim rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Směs vložíme do formy a upěchujeme.
Krok 2: Do mísy robota dáme tvaroh, mascarpone, cukr, škrob a vejce. Promícháme.
Krok 3: Do rendlíku nejlépe s dvojitým dnem dáme cukr a vodu. Zahříváme, dokud cukr nezkaramelizuje. Poté vlijeme lehce ohřátou smetanu a rychle mícháme. Pozor, může prskat. Následně vmícháme kousky másla, povaříme do požadované konzistence a vmícháme nasekané arašídy.
Krok 4: Do formy na sušenkový základ rozprostřeme 1/3 tvarohového krému a na něj dáme 1/2 karamelu a toto znovu zopakujeme. Vrstvení zakončíme krémem a zarovnáme.
Krok 5: Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C na 15 minut, poté stáhneme troubu na 100 °C a pečeme dalších 55 minut.
Krok 6: Hotový řez necháme vychladnout a připravíme si polevu.
Krok 7: Na ni smícháme teplou smetanu s rozpuštěnou čokoládou a arašídy. Vychladlé snickers polijeme polevou a dáme chladit, ideálně do druhého dne.
Zveřejněno 3. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí snickers
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk92K
Moje poznámka
Domácí snickers
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk92K
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
máslo,
voda,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
máslo,
arašídy,
tvaroh,
mascarpone,
cukr krupice,
škrob kukuřičný,
vejce,
šlehačka,
čokoláda,
arašídy
Komentáře