Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsíčka segedín

Segedínský guláš je u nás velmi známý. Zkuste jeho odlehčenou verzi z kuřecího masa. Kyselejší chuť dodá křupavé zelí a když to nepřeženete s pálivou paprikou, tak bude chutnat i dětem. Zjemnit jej můžete třeba zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Fakira Fakira

Snadný

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 20 min

27 min (7 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 521 kJ /
603 kcal
Bílkoviny88,48 g
Tuky12,92 g
Vláknina6,66 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 4,38 g
Sůl10,49 g
Sacharidy29,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prso rozkrojíme na dva plátky a posypeme je grilovacím kořením. Na másle je orestujeme, přidáme k nim nadrobno nakrájený pórek a následně lehce podlijeme vodou. Poté přidáme kysané zelí. Krok 2: Vše zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a dodatečně podlijeme vroucí vodou. Krok 3: Přimícháme papriky a necháme cca 20 minut provařit do změknutí zelí a kuřecích plátků. Na konec dochutíme solí. Krok 4: V provoněné kuchyni servírujeme s knedlíkem nebo vařeným bramborem.

TIP: Výběr nejlepších receptů na knedlíky

Zveřejněno 4. 4. 2024

Poznámka autora Fakira

Dá se říci, že kuřecí plátky segedín, můžeme zařadit mezi minutkové gulášky s vynikající chutí nakyselo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsíčka segedín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Z8m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsíčka segedín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Z8m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Rovněž vždy libové

Fakira: vďaka za odpoveď. Nenapadlo ma, že sú to spomínané suroviny. Na šťastie, do školskej jedálne som nechodila, mamka varila skvele a mohla si dovoliť ostať doma a vyvárať nám. Ja varím segedín z chudého pliecka, z kuraciny ma nenapadlo. Pekný deň.

magdalenka: |Konkrétne fotka 2 je s postupu realizácie a ako vidíte: sú tam orastovaná prsia, pórok a zelí

magdalenka: zrejme sa nejedná o taký ten pravý segedýn z veprových kostek, kde su v koži eště aj chlpy, ako to bývalo v školnej jedálni, lebo v reštice 4. cenovej. Ide o, tak ako je deklarované v recepti,kuřecím prdíčka, ináč je postup výroby ako u normého segedínského guláša.:-):-D;-)Vyzkúšajte a povíete ako vám milá Magda chutil

PS ospravedlnte moju slovenčinu, lebo som ju dlho nepoužíval8-(

Môžem sa spýtať, čo je na fotke č.2? Asi nie segedín?

Moanka: děkuji :-K

To se mi líbí… ;-) :yes:

Suroviny:
prsa kuřecí, pórek, koření grilovací, zelí kysané, mouka hladká, máslo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, voda

Přidat fotografie receptu