Snídaňová vejce Benedikt
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je dokonalý. Neváhejte a připravte si tuto pochoutku třeba k nedělní snídani.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 108,94 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 13,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme holandskou omáčku ve vodní lázni. Do většího hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu.
Krok 2: Do žáruvzdorné misky, kterou dáme na hrnec s vroucí vodou, dáme žloutky, citronovou šťávu a sůl a šleháme až do světlé pěny.
Krok 3: Jakmile dosáhneme šleháním světlé pěny, postupně do ní přidáváme opatrně rozpuštěné máslo. Důkladně šleháme, dokud se máslo nespojí s vejci do krémové textury. Hotovou omáčku dáme stranou.
Krok 4: Na přípravu pošírovaného vejce přivedeme v hrnci vodu k varu a přidáme do ní ocet. Pomocí lžíce pak vytvoříme ve vodě vír, do jehož rotujícího středu opatrně vložíme vyklepnuté vejce. Takto vaříme vejce 2-3 minuty.
Krok 5: Vejce vyjmeme z vody a servírujeme.
Krok 6: Na plátek toustu dáme sušenou šunku, na ni pošírované vejce a zalijeme holandskou omáčkou. Na ozdobu posypeme uzenou paprikou a nasekanou pažitkou.
Zveřejněno 7. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Moje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 20 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
šunka sušená,
chléb toustový,
ocet,
pažitka,
paprika sušená uzená,
žloutek,
ocet,
máslo,
sůl
Komentáře