Houstičky s kmínem
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s kynutým těstem. Posypané hrubozrnnou solí a mákem budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 782 kJ / 2 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,68 g |
Tuky | 56,29 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 355 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 383,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, cukru, trošku polohrubé mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Asi 10 minut na teplém místě.
Krok 2: Zbývající mouku dáme do mísy, promícháme ji se solí, přidáme kvásek, změklé máslo, vejce, žloutek a vypracujeme lehké, vláčné těsto. Necháme jej cca 60 minut na teplém místě kynout.
Krok 3: Troubu zahřejeme na 180 °C. Vykynuté těsto propracujeme a upleteme z něj 10 housek ze tří pramenů.
Krok 4: Vyskládáme housky na připravený sádlem potřený plech. Pak je na plechu necháme ještě chvilku kynout. Po vykynutí je potřeme rožlehaným bílkem a posypeme solí a mákem.
Krok 5: Housky pečeme 20 minut dozlatova v předehřáté troubě. Po upečení je vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Moje poznámka
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 19 minutami
Plněné ořechy
Handour před 30 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 55 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
máslo,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
sůl,
mléko,
žloutek,
bílek,
mák,
sůl hrubozrnná,
sádlo
Komentáře