Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s brokolicovou kaší

Nejlepší částí vepřového masa je panenka, která si při správné úpravě zachová svojí šťavnatost. Jednoduše okořeněnou panenku, vonící po rozmarýnu, perfektně doplní smetanová brokolicová kaše.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 319 kJ /
793 kcal
Bílkoviny24,15 g
Tuky65,00 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy17,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistíme od blan a nakrájíme na 6 porcí. Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a zprudka opečeme na oleji s máslem. Krok 2: Opékáme ze všech stran asi 20 minut a pak zabalíme do alobalu a dáme do trouby na 160 °C asi na 10-15 minut. Krok 3: Zatímco se opéká panenka, omyjeme brokolici a rozebereme na růžičky. Poté ji vaříme v osolené vodě do změknutí. Krok 4: Uvařenou brokolici scedíme, rozmačkáme mačkadlem na brambory, přidáme máslo a smetanu. Podle chuti dosolíme.

Zveřejněno 11. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s brokolicovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQN1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s brokolicovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQN1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

lenka.janatkova: Moc děkuji :-K

Panenka je skvělá :-8 ta kaše vypadá opravdu zajímavě. :-)

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř mletý, rozmarýn, olej, máslo, brokolice, sůl, máslo, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu