Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda kakaová s krémem a malinami

Plátek lahodné rolády se hodí ke svátečnímu kafíčku po nedělním obědu. Zkuste připravit roládu podle osvědčeného receptu. Tvarohovo-smetanový krém se sušenými malinami je úžasná kombinace. Vaši strávníci budou dezert milovat!

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 18 min Doba tepelné úpravy: 12 min

30 min (18 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 096 kJ /
2 891 kcal
Bílkoviny101,86 g
Tuky156,77 g
Vláknina6,52 g
Cholesterol 1,82 g
Sodík 1,26 g
Sůl3,06 g
Sacharidy264,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C, plech (34x34 cm) vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje (korpus pak půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku soli, po částech cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky vždy zašleháme jeden a poté přidáme další. Krok 3: Smícháme mouku se solamylem, kakaem a kypřicím práškem do pečiva, směs prosejeme do vzniklé pěny, přidáme nastrouhanou kůru, tekuté máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí) stáhneme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 10 minut (podle své trouby, hlídáme). Krok 5: Upečený plát sundáme i s papírem na mřížku nebo vál a necháme vychladnout - nerolujeme. Můžeme zlehka potřít rybízovým nebo jiným džemem. Zatím připravíme krém. Krok 6: Do šlehací mísy dáme všechny suroviny na krém a šleháme do zhoustnutí pár minut. Krém rozetřeme na vychladlý plát po celé ploše, od větší vrstvy do ztracena a posypeme malinami. Rolujeme od strany s vyšší vrstvou krému k protilehlé, při rolování stahujeme papír a současně trochu utahujeme roládu, jde to snadno. Krok 7: Dáme vychladit, pocákáme rozpuštěnou bílou čokoládou, pocukrujeme nebo dozdobíme dle fantazie. Krájíme ostrým nožem, který po každém řezu otřeme nebo opláchneme teplou vodou.

TIP: Jak udělat výborný tvarohový krém

Zveřejněno 14. 4. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Starý recept z mého sešitu, dělám tak všelijaké rolády už roky a povede se všem a vždy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda kakaová s krémem a malinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2yvK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda kakaová s krémem a malinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2yvK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zuzi777a: :-) já to nemám moc ráda a když už sladké tak radějí koláč než dort, dietu nedržím :-K

Marie Svarcova: To já bych pro změnu neměla, abych se vešla do gatí. :-D Ale stejnak bych si dala!:-D

zuzi777a: :-) Moc děkuji za milý komentář, já to moc nemusím :-K Přeji krásný a pohodový den

Skvělá kombinace malin s krémem. Určitě bych nezůstala u jednoho plátku! :-*

Suroviny:
vejce, cukr krupice, sůl, mouka hladká, solamyl, máslo, kakao, kypřící prášek, kůra citronová, tvaroh, smetana ke šlehání, pudink vanilkový bez vaření, maliny, čokoláda bílá

Přidat fotografie receptu