Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s opečeným chlebem a zajímavým salátem z celeru a jablek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 663 kJ / 2 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,29 g |
Tuky | 138,41 g |
Vláknina | 26,98 g |
Cholesterol | 207 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,69 g |
Sacharidy | 118,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí žebra potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte na pekáči do trouby nebo grilu. Pečte odkryté při 200 °C 30 minut. Přidejte větvičku rozmarýnu, přiklopte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě pomalu na 100 °C cca 7 hodin.
Krok 2: Žebra přendejte na talíř, výpek přelijte do hrnce a k výpeku přidejte papriku a ostatní ingredience na BBQ omáčku. Zalijte tmavým pivem a svařte do husté omáčky, dochuťte uzenou solí.
Krok 3: Troubu nebo gril rozpalte na 200 °C, žebra potřete ze všech stran BBQ omáčkou a pečte pod grilem či poklopem ještě cca 20 minut.
Krok 4: Celer nakrájejte na tenké nudličky, nebo nastrouhejte na jemném struhadle, cibuli nakrájejte na kostičky. Přidejte sůl, citronovou šťávu, vinný ocet a zlehka promačkejte. Poté smíchejte s oloupanými jablky nakrájenými na proužky, majonézou a zakysanou smetanou.
Krok 5: Žebra podávejte společně se salátem, BBQ omáčkou a opečeným chlebem.
Zveřejněno 18. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXqr
Moje poznámka
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXqr
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 9 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 18 hodinami
Suroviny:
žebro hovězí,
rozmarýn,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
melasa,
paprika sušená uzená,
protlak rajčatový,
ocet jablečný,
med,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
pivo černé,
sůl uzená,
celer,
jablko,
cibule,
majonéza,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
ocet,
sůl,
pepř mletý
Komentáře