Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha

Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na každý den. Při servírování ozdobte talíř s polévkou orestovanými hříbky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

VencaUplotny VencaUplotny

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby přípravy kuřecího vývaru

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby přípravy kuřecího vývaru)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 956 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny25,08 g
Tuky94,40 g
Vláknina24,40 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy107,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme kuřecí vývar, jako základ na bramboračku. Kuřecí skelet rozčtvrtíme, důkladně omyjeme, vyskládáme na plech a dáme zapéct do trouby na 20 minut, na 180 °C. Krok 2: Do hrnce vložíme skelety se zeleninou a měšcem s kořením (tymián, bobkový list, celý pepř, nové koření). Zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, poté ztlumíme na minimum a necháme táhnout cca 4 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu která se tvoří na povrchu vývaru. Poté scedíme. Krok 3: Bramboračka: v hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme brambory pokrájené na kostky. Zalijeme připraveným kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a vaříme na mírném plamenu do změknutí brambor. Krok 4: Poté polévku rozmixujeme, přivedeme k varu a zvolna přilijeme smetanu. Na lžíci másla opečeme hříbky, osolíme a opepříme. Hotovou polévku nalijeme do talíře, ozdobíme porcí hříbků a čerstvou majoránkou.

TIP: Houbová drť, co se skvěle hodí na bramboračku

Zveřejněno 19. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9J5g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9J5g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc pěkná polévečka. :-8 Mám na ni chuť. <3 Ukládám si… ;-)

Děkuji za opravu. :yes:

Není chyba v uvedeném množství čerstvých hříbků - 10 g? Děkuji. :-K

Suroviny:
brambory, cibule, smetana, máslo, houba hřib, vývar kuřecí, majoránka čerstvá, sůl, pepř mletý, skelet kuřecí, cibule, mrkev, pórek, petržel, tymián, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, sůl

Přidat fotografie receptu