Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maková náplň nastavená

Milujete makové koláče, a na jejich upečení zrovna nemáte dost máku? Vyzkoušejte náplň nastavovanou. Přestože je nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá, výborná na velikém koláči, který podáváme nakrájený na řezy. Koláč s touto náplní je déle měkký, tolik nevysychá.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 556 kJ /
2 762 kcal
Bílkoviny75,12 g
Tuky141,57 g
Vláknina36,35 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy278,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mák s krupicí zalijeme mlékem, za stálého promíchávání přivedeme k varu a krátce provaříme. Krok 2: Po odstavení z plotny a krátkém prochladnutí vmícháme zbytek surovin – vejce až nakonec. Citronovou kůru a skořici přidáme podle chuti. Krok 3: Na plnění koláčů a buchet používáme náplň zcela vychladlou, abychom zbytečně nenahřívali těsto. Pokud trochu náplně zbude, dá se zamrazit a použít příště.

TIP: Jak a čím vylepšit makovou náplň

Zveřejněno 19. 4. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maková náplň nastavená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5kk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maková náplň nastavená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5kk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Už léta dělám velmi podobě. Je to nejlepší náplň, protože není suchá

Nadja: nádivka šiml je parádní, taky mám moc ráda. Nadi, schválně někdy zkus i tuhle nádivku, jak ti bude chutnat! ;-) Věřím, že moc.

Marie Svarcova: ano, také to tak dělávám, protože ta trocha kyselkavé příchuti sladkou náplň dotáhne k dokonalosti :-8

Hella: ano, je dost vlhčí, a to moučníku velice prospívá :yes::yes:

Taky dělám, máme jí rádi, protože není suchá

U nás se do máku vždy dávala švestková povidla a sladil se medem místo cukrem, alespoň částečně. A nesměl chybět rum. Ale nikdy jsme ho nenastavovali, leda tvarohem (tzv. šiml).
Ale je to dobrý nápad, když máme máku málo. ;-)

:-)<3:yes::yes: Nezávisle na receptu také dávám do makové nádivky ráda domácí marmeládu nebo povidla. Je to lahodnější než samotný mák. :-K

Suroviny:
mák mletý, mléko, krupice, máslo, cukr, marmeláda pikantní, vejce, skořice mletá, kůra citronová

Přidat fotografie receptu