Bábovka ze šesti vajec
Připravte na neděli luxusní bábovku z šesti vajec. Podle našeho receptu nešlápnete vedle - je opravdu podrobný a bábovka se povede i těm, kdo tolik zkušeností v kuchyni nemají.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 310 kJ / 4 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,93 g |
Tuky | 218,56 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 804 mg |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 561,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo vyjmeme z lednice, nakrájíme do mísy na kousky a dáme stranou povolit. Předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Mouku odvážíme, prosijeme jemným sítem do jiné misky a zamícháme do ní prášek do pečiva.
Krok 3: V kastrůlku nebo mikrovlnce si mírně ohřejeme mléko. Cukr prosijeme do mísy s máslem. Bábovkovou formu vytřeme trochou másla a vysypeme strouhankou nebo kokosem.
Krok 4: Každé vajíčko si zvlášť rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Bílek pak po jednom dáváme do vyšší nádoby na šlehání.
Krok 5: Pomocí ručního šlehače vyšleháme cukr s máslem až do pěny a pak postupně přidáváme po jednom žloutku. Důležité je nespěchat. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.
Krok 6: Čistými šlehacími metličkami vyšleháme všechny bílky do pěny. Ihned opatrně vařečkou vmícháme do směsi, snažíme se těsto nadzvedávat nad bílkový sníh. Těsto nemusí být zcela promíchané, důležité je nerozbít sníh z bílků.
Krok 7: Pokud chceme prostřední vrstvu bábovky trochu barevně i chuťově odlišit, odebereme nyní asi čtvrtinu těsta a v jiné misce ji opatrně smícháme s prosátým kakaem. Tuto část pak dáme do formy na polovinu zbylého těsta.
Krok 8: Těsto nalijeme do bábovky, mělo by být pod okrajem. Dáme do trouby asi na 30 minut. Poté posledních 10 minut kontrolujeme špejlí zda je vevnitř upečená. Špejle musí být po vyjmutí suchá.
Krok 9: Po vytáhnutí z trouby a vychladnutí bábovku překlopíme na talíř. Můžeme ozdobit například čokoládou (ganache) nebo jen nakrájet a podávat. Dobrou chuť.
Zveřejněno 20. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka ze šesti vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XWw
Moje poznámka
Bábovka ze šesti vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XWw
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
vejce,
máslo,
mouka,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
mléko,
kakao,
máslo,
strouhanka
Komentáře (3)