Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou

Nezůstávejte v kuchyni pouze u rybího filé z tresky. Je spousta výborných ryb, které lze koupit. Štikozubec je velmi chutná ryba, převážně se dělá smažená v trojobalu, nebo jen v mouce, ale skvělý bude i s omáčkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 973 kJ /
949 kcal
Bílkoviny50,74 g
Tuky67,13 g
Vláknina8,66 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,16 g
Sacharidy32,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme vše na omáčku, očistíme zeleninu a nakrájíme na drobné kostičky zázvor a česnek, na tenká kolečka chilli papričku zbavenou semen. Nakrájíme mrkev na julienne nudličky, zelí a cuketu na proužky, cibulku na kolečka. Krok 2: Na oleji necháme rozvonět česnek, chilli a zázvor, přihodíme mrkev a krátce orestujeme. Poté přidáme zelí a cuketu, promícháme a restujeme, dle potřeby maličko podlijeme. Krok 3: Přilijeme všechny omáčky, dle chuti můžeme zvolit větší množství (pozor na rybí, ta nahrazuje sůl). Když je zelenina na skus přidáme nasekané stonky koriandru a zalijeme škrobem rozmíchaným ve vodě v požadovaném množství omáčky. Necháme přejít varem a odstavíme. Krok 4: Rybu rozdělíme na menší kousky, osolíme a opepříme z obou stran. Až těsně před smažením obalíme v mouce. Rozehřejeme pánev, necháme rozpustit přepuštěné máslo přidáme snítku tymiánu a rybu osmažíme cca 2-3 minuty z obou stran. Krok 5: Podáváme s uvařenou nebo dušenou rýží (dle zvyklostí), k rýži přidáme omáčku a na tu poklademe kousky ryby. Přelijeme máslovým výpekem, ze kterého odstraníme tymián. Poházíme lístečky koriandru. Kdo nemá rád, může použít nať cibulky.

TIP: Jak správně rozmrazit rybu

Zveřejněno 22. 4. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Štikozubec je velmi chutná ryba, převážně se dělá smažená v trojobalu nebo jen v mouce, zkusila jsem s omáčkou, která se k rybám hodí a výsledek mile překvapil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QlD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QlD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: :-) Tedy Zuzanko, překvapila mě ta rychlost, sotva jsem přidala recept ;-), je to minutka a moc dobré tak zkus. Děkuji za komentář a přeji krásný začátek nového týdne.:-K

Tak přesně na tohle mám teď chuť!:-*

Suroviny:
štikozubec, sůl, mouka hladká, ghee, tymián, olej olivový, zázvor čerstvý, česnek, chilli paprika čerstvá, mrkev, zelí pekingské, cuketa, cibulka jarní, voda, omáčka rybí, omáčka sojová tamari, omáčka chilli sladká, škrob, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu