Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Pokud máte rádi cheesecaky, zkuste upéct pistáciový. Je voňavý, příjemně sladký tak akorát a velice jemný. Pistácie v něm na chuti určitě poznáte. Ať ho podáte s kopečkem šlehačky ke kávě, nebo jen tak na chuť, jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 118 kJ / 4 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,57 g |
| Tuky | 328,48 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 797 mg |
| Sůl | 1,06 g |
| Sacharidy | 257,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme korpus. Všechny suroviny spolu rozmixujeme, výborně to jde v širší sekací nádobě (z výbavy tyčového mixéru).
Krok 2: Rozmixovanou hmotu vložíme do rozepínací dortové formy (průměr 24 cm, dno vyložené pečicím papírem) a stěrkou ji rovnoměrně urovnáme po celé ploše formy. Utužíme a natlačíme pěstí nebo skleničkou se širokým, rovným dnem až do okrajů formy a pokud to jde, i kousíček výš, po jejích stěnách.
Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 10 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme krém. Pistáciovou pastu dobře promícháme a odebereme do mísy. Přidáme i ostatní suroviny a vše spolu dobře ušleháme. Pasta se zašlehává pomaleji, je třeba s tím počítat.
Krok 5: Z trouby vytáhneme předpečený korps, urovnáme na něj náplň a vrátíme do trouby. Po 20 minutách pečení teplotu snížíme na 120 °C a pečeme ještě 40 minut.
Krok 6: Hotový cheesecake necháme v pootevřené troubě zvolna vychladnout, a teprve pak moučník uložíme do lednice.
Zveřejněno 22. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQrz
Moje poznámka
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQrz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka mandlová,
mouka ovesná,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
mascarpone,
jogurt bílý,
cukr,
vejce,
vanilka,
pistáciová pasta
Komentáře (4)