Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem

Pokud máte rádi cheesecaky, zkuste upéct pistáciový. Je voňavý, příjemně sladký tak akorát a velice jemný. Pistácie v něm na chuti určitě poznáte. Ať ho podáte s kopečkem šlehačky ke kávě, nebo jen tak na chuť, jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min - bez doby chladnutí moučníku

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava, - bez doby chladnutí moučníku)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 118 kJ /
4 330 kcal
Bílkoviny80,57 g
Tuky328,48 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 797 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy257,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme korpus. Všechny suroviny spolu rozmixujeme, výborně to jde v širší sekací nádobě (z výbavy tyčového mixéru). Krok 2: Rozmixovanou hmotu vložíme do rozepínací dortové formy (průměr 24 cm, dno vyložené pečicím papírem) a stěrkou ji rovnoměrně urovnáme po celé ploše formy. Utužíme a natlačíme pěstí nebo skleničkou se širokým, rovným dnem až do okrajů formy a pokud to jde, i kousíček výš, po jejích stěnách. Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 10 minut. Krok 4: Mezitím připravíme krém. Pistáciovou pastu dobře promícháme a odebereme do mísy. Přidáme i ostatní suroviny a vše spolu dobře ušleháme. Pasta se zašlehává pomaleji, je třeba s tím počítat. Krok 5: Z trouby vytáhneme předpečený korps, urovnáme na něj náplň a vrátíme do trouby. Po 20 minutách pečení teplotu snížíme na 120 °C a pečeme ještě 40 minut. Krok 6: Hotový cheesecake necháme v pootevřené troubě zvolna vychladnout, a teprve pak moučník uložíme do lednice.

TIP: Nejčastější chyby při přípravě cheesecaku

Zveřejněno 22. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNQrz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNQrz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: :-8 hmmm...byl, Maruško! Jemný, ne přeslazený, oříškový, prostě mňam:-!

:-)<3:yes::yes: určitě výborný :-K

Suroviny:
mouka hladká, mouka mandlová, mouka ovesná, cukr moučkový, máslo, vejce, mascarpone, jogurt bílý, cukr, vejce, vanilka, pistáciová pasta

Přidat fotografie receptu