Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Žitné“ rohlíky s omládkem

Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně tmavou. Pokud hledáte recept na rohlíky ne zcela bílé, právě jste jej našli!

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min - bez doby kynutí

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, - bez doby kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 904 kJ /
2 367 kcal
Bílkoviny71,98 g
Tuky64,58 g
Vláknina30,85 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,92 g
Sůl12,24 g
Sacharidy359,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek spolu dobře promícháme a necháme 60 minut kynout. Krok 2: Potom k němu přidáme zbytek surovin, uhněteme a dobře propracujeme těsto, které bude zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové, vykynuté těsto na lehce pomoučeném stole propracujeme a rozdělíme na 16 kousků. Z každého uděláme pevnou bulku. Krok 4: Po 10 minutovém odpočinku všechny bulky rozválíme a smotáme do rohlíků. Krok 5: Rohlíky uložíme asi na 45-60 minut kynout na plech s pečícím papírem. Na jejich dostatečném vykynutí před pečením dost závisí to, zda budou hotové rohlíky hodně nadýchané. Rohlíky je dobré zakrýt, aby těsto neokoralo. Můžeme plech s kynoucím pečivem vložit do velkého igelitového sáčku nebo vytvarované pečivo na plechu zakrýt čistou suchou utěrkou. Dobře kynou i v malém prostoru zavřené trouby, než ji začnete nahřívat. Krok 6: Vykynuté rohlíky potřeme vodou, můžeme posypat celým kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (230 °C / 13-16 minut).

Zveřejněno 23. 4. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Žitné“ rohlíky s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR8LW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Žitné“ rohlíky s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR8LW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: <3<3 Máš také raději tmavší pečivo?

:-)<3:yes::yes: skvělé rohlíky :-K

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, vejce, olej, voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, semínka lněná, semínka dýňová

Přidat fotografie receptu