Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s akcentem medvědího česneku je doplníme ještě kousky lososa.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 535 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,59 g |
Tuky | 97,96 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 2,70 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 30,10 g |
Postup přípravy
a opepřené porce lososa. Vkládáme do pánve nejprve kůží dolů a přitiskneme obracečkou, aby se opékaly porce stejnoměrně. Po 3 minutách otočíme kůží nahoru a dopečeme opět cca 3 minuty na střední teplotě. Krok 4: Opečené porce lososa vyndáme na ohřátý talíř a zakryté alobalem necháme odpočinout. Krok 5: Zatím do téže pánve dáme očištěný a dřevnatých konců zbavený chřest, podlijeme lehce mírně osolenou vroucí vodou a zakryjeme poklicí. Na střední teplotě podusíme cca 2-3 minuty. Krok 6: Vařený chřest vyndáme, rozdělíme na talíře opepříme a zakápneme olivovým olejem. Chřest přelijeme sýrovo-česnekovou omáčkou a na ni poklademe porce lososa, kůží nahoru. Můžeme zakápnout limetovou šťávou.
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXQ7
Moje poznámka
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXQ7
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 12 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 16 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 6. 4. 2025 05:00
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 7 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 7 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 8 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 8 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 10 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 10 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 11 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 11 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
pesto z medvědího česneku,
sýr,
sýr tavený,
parmazán,
chřest zelený,
sůl,
olej olivový,
Komentáře (2)