Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový bochníček

Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do snědení. A ta chuť! Chléb chutná namazaný, stejně jako přikusovaný třeba ke guláši.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min - bez dob kynutí

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava, - bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 456 kJ /
2 021 kcal
Bílkoviny65,15 g
Tuky11,59 g
Vláknina23,87 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy402,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené necháme hodinu kynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak sypké) a programem bez předehřevu necháme pekárnou jen uhníst hladké těsto. Krok 3: Pak pekárnu vypneme, necháme těsto v ní zavřené. V zavřené pekárně bude těsto přibližně hodinu kynout. Krok 4: Hotové těsto na stole propracujeme, vytvarujeme do bochníku a spojem nahoru uložíme kynout do moukou vysypané ošatky. Krok 5: Po vykynutí (40-50 minut) bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečícím papírem, postříkáme ho vodou z rozprašovače, můžeme i naříznout a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 45-50 minut).

Zveřejněno 25. 4. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Tip k receptu: Soli dávám do těsta více, protože vařím brambory ve slupce v neosolené vodě. Pokud použijete brambory, které zbyly od oběda, ty už osolené jsou. Pak dejte do těsta soli jen 10 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový bochníček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB6On

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový bochníček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB6On

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

magdalenka: ano :yes: menší vařený brambor by se vlastně mohl přidat nastrouhaný téměř do každého chlebového těsta ;-)

Krásny recept, zemiak aj kefír dodajú vláčnosť.

Taky moc ráda přidávám do těsta vařené brambory. Moc pěkný bochník. :yes::-K

Marie Svarcova: děkuju :-*

:-)<3:yes::yes: výborný chléb a vydrží opravdu hodně dlouho vláčný :-K

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka chlebová pšeničná, kefír, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, brambory, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu