Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety na zelenině a houbách

Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a kořením. Takto připravené kotlety můžete podávat ve všední, ale i sváteční den.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie739 kJ /
177 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky10,77 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety naklepeme, na okrajích několikrát nařízneme, aby se nekroutily. Osolíme a opepříme a po obou stranách opečeme na cibuli. Krok 2: Pak přidáme sójovou a worcesterovou omáčku, plechovku rajčat, nakrájené papriky, houby, bazalku. Zalijeme vodou nebo vývarem a povaříme, necháme maso změknout. Krok 3: Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme ji do směsi a promícháme. Necháme povařit. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem a špetkou cukru.

TIP: Časté chyby při přípravě jíšky a jak jim předejít

Zveřejněno 26. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na zelenině a houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgG4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na zelenině a houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgG4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: výborně jsi uvařila :-K

Suroviny:
kotleta, olej, cibule, sůl, pepř mletý, omáčka sojová, omáčka worcesterová, rajče drcené, lusk paprikový, houby sušené, vývar masový, mouka hladká, máslo, cukr, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu