Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec bez mouky s kysanou smetanou

Pokud máte doma zastánce stravování stylu low carb a chcete mu udělat radost povoleným moučníkem, zkuste připravit tento jemný makovec. Uvidíte, že dietu nepřipomíná ani omylem a bude stoprocentně chutnat i dalším členům vaší domácnosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 698 kJ /
2 796 kcal
Bílkoviny76,50 g
Tuky240,77 g
Vláknina39,75 g
Cholesterol 914 mg
Sodík 945 mg
Sůl2,17 g
Sacharidy60,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ušleháme s xylitolem (nebo cukrem), přidáme ostatní přísady, promícháme a pak postupně vmícháváme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme do máslem vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Krok 3: Podáváme s kysanou smetanou.

TIP: Mák v naší kuchyni

Zveřejněno 26. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec bez mouky s kysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7BY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec bez mouky s kysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7BY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom: No však já to vím proto píši, že mamka říkala i psala březový cukr - dříse se tak mluvilo i psalo, normálně česky :-K

Marie Svarcova: Xylitol je březový cukr:-K

:-)<3:yes::yes: ten recept mám také po mamce jen tam píše - březový cukr;-)

Suroviny:
bílek, mák mletý, žloutek, máslo, sůl, kokos, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu