Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí

V naší tradiční kuchyni se s kynutým těstem pracuje velmi často. Připravíte z něj buchty, koláče, záviny, bábovky nebo jiné drobné pečivo. V tomto receptu tak najdete inspiraci na kynuté věnečky plněné mandlovou směsí s čokoládou a špetkou skořice.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně doby kynutí

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 176 kJ /
4 344 kcal
Bílkoviny115,89 g
Tuky208,31 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 788 mg
Sodík 447 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy483,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, smícháme s cukrem, solí, droždím a citronovou kůrou. Krok 2: Vlažné mléko smícháme s vejci a olejem a vlijeme do mísy. Těsto dobře propracujeme a necháme vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a vyválíme do obdélníku. Posypeme směsí mletých mandlí, čokolády, skořice a cukru. Plát přeložíme přes sebe tak, abychom měli 3 vrstvy těsta a 2 vrstvy náplně. Krok 4: Rozválíme a nakrájíme na pruhy o šířce 3 cm. Každý proužek rozkrojíme, ale ne po celé délce, asi 2 cm od konce necháme v celku. Krok 5: Od jednoho konce začneme stáčet (kroutit) proužky a konce spojíme. Krok 6: Poklademe na plech s pečicím papírem a necháme ještě 10 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 30 minut, podle typu trouby.
Vychladlé pocukrujeme.

Zveřejněno 1. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2VX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2VX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Veronika.Hrozna: nepovedlo se?

RubyRom: Já dala krystal, katastrofa! ;-( A o hodně víc!;-(

Veronika.Hrozna: Veronika.Hrozna: Veronika.Hrozna: Do směsi dám tak 3-4 lžíce moučkového cukru, ale to je na každém jak moc sladké kdo má rád.

RubyRom: Kolik cukru dáváš do náplně. Právě jsem zadělala těsto!

RubyRom: už mi to došlo...:-D ďakujem tebe aj Veronike.

Veronika.Hrozna: :-D:-D U nás se o ty věnečky postarala vnoučata:-D:-D:-D

magdalenka: Prostě odřežeš proužek široký tři centimetry. Do středu proužku rádýlkem vyřežeš rýhu tak, abys nedořezala do konce proužku. Takže budou dva proužky oddělené a konce zůstanou spojené. Pak otáčíš celý proužek a ty nedořezané konce slepíš, těsto na těsto.

RubyRom: Jako všechno, já taky kolikrát nevím, jen ráno otevřu lednici a počítám škody a mírně mi opuchá hlava, kam se to vše podělo!:-// Někdy přemýšlím, že místo oblíbeného westernu, snad koukal kuchařskou show a dostal při tom hlad....:-((

magdalenka: Bohužel nemám foto, nenapadlo mě to vyfotit, no chyba. No vezmeš konec na jedné straně a kroutíš jedním směrem, uděláš takovou jakoby spirálu a pak oba konce spojíš a vznikne věneček. Neumím to asi dobře vysvětlit, omlouvám se a že jsem nenafotila postup mě mrzí. :-K

Veronika.Hrozna: vešly se mi na jeden velký plech. A jak dlouho vydrží? Fakt nevím. Do dvou hodin zmizely:-D

Krásne a určite do diaľky voňajúce venčeky.
Prosím, nemáš foto, ako tvoríš tie venčeky, stáčanie prúžkov? Ď.

To je dávka na jeden velký plech? Jak dlouho vydrží, nebo je to rychlá spotřeba? Upéct a spapat?

Marie Svarcova: Děkuji, vnoučatům moc chutnaly:-K

:-)<3:yes::yes: Opravdu lákavý recept, také bych ochutnala vypadají nádherně :-K

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr, olej řepkový, droždí sušené, vejce, mléko, kůra citronová, mandle mleté, čokoláda, skořice mletá, cukr, vejce

Přidat fotografie receptu