Hruškový karamel
Hrušky a karamel mají k sobě chuťově velmi blízko a dokonale spolu ladí. Ideální je i spojení hrušek s karamelem slaným. Podávat je můžeme v poháru nebo na vafli a dezert doplnit lžící zakysané smetany nebo vanilkovou zmrzlinou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 622 kJ / 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,30 g |
Tuky | 61,35 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 176 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 70,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Na plátku másla zkaramelizujeme cukr za stálého míchání.
Krok 3: Jakmile začne hnědnout, přilijeme smetanu a přidáme oloupané a nadrobno nakrájené hrušky.
Krok 4: Za stálého míchání krátce povaříme.
Dáme do skleniček a po vychladnutí uložíme do lednice. Krok 5: Druhý den podáváme ozdobené plátky hrušky a posypané kokosem.
Dáme do skleniček a po vychladnutí uložíme do lednice. Krok 5: Druhý den podáváme ozdobené plátky hrušky a posypané kokosem.
Zveřejněno 1. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškový karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprgg
Moje poznámka
Hruškový karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprgg
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
smetana 33%,
hruška,
hruška,
kokos
Komentáře (1)