Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový guláš

Oblíbený klasický guláš připravíme na tmavém základu z osmažené cibule, ochutíme paprikou a dostatkem koření. Přípravě je potřeba věnovat dostatek času, aby bylo maso krásně měkké a rozpadalo se na jazyku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kike Ciperka Kike Ciperka

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 818 kJ /
1 391 kcal
Bílkoviny205,99 g
Tuky43,24 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy39,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli do lehce tmavší barvy. Poté zasypeme mletou červenou paprikou, pracujeme rychle, aby paprika nezhořkla. Krok 2: Mezitím nakrájíme maso na kostky a přidáme ho k cibuli s paprikou. Maso ochutíme mletým pepřem, solí a mletým kmínem, přidáme rajčatový protlak a na menší kousky nakrájenou červenou kapii. Lehce osmažíme, aby protlak ztratil kyselou chuť. Krok 3: Vše zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s masem. Přidáme utřený česnek a majoránku. Přikryjeme pokličkou a necháme lehce dusit. Krok 4: Když je maso dostatečně měkké, zahustíme guláš moukou nebo nakrájeným chlebem bez kůrky a ještě alespoň 15 minut povaříme. Na závěr dochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem a majoránkou.

TIP: Jakým chybám se vyhnout při přípravě guláše

Zveřejněno 1. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXl5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXl5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, paprika čerstvá červená, olej, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, vývar vepřový, sůl, kmín mletý, pepř mletý, majoránka, česnek, koření na guláš, mouka hladká

Přidat fotografie receptu