Vepřový guláš
Oblíbený klasický guláš připravíme na tmavém základu z osmažené cibule, ochutíme paprikou a dostatkem koření. Přípravě je potřeba věnovat dostatek času, aby bylo maso krásně měkké a rozpadalo se na jazyku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 818 kJ / 1 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,99 g |
Tuky | 43,24 g |
Vláknina | 19,90 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 39,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli do lehce tmavší barvy. Poté zasypeme mletou červenou paprikou, pracujeme rychle, aby paprika nezhořkla.
Krok 2: Mezitím nakrájíme maso na kostky a přidáme ho k cibuli s paprikou. Maso ochutíme mletým pepřem, solí a mletým kmínem, přidáme rajčatový protlak a na menší kousky nakrájenou červenou kapii. Lehce osmažíme, aby protlak ztratil kyselou chuť.
Krok 3: Vše zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s masem. Přidáme utřený česnek a majoránku. Přikryjeme pokličkou a necháme lehce dusit.
Krok 4: Když je maso dostatečně měkké, zahustíme guláš moukou nebo nakrájeným chlebem bez kůrky a ještě alespoň 15 minut povaříme. Na závěr dochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem a majoránkou.
Zveřejněno 1. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXl5
Moje poznámka
Vepřový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXl5
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 37 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 22 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 43 minutami
Plněné ořechy
Handour před 53 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
paprika čerstvá červená,
olej,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
vývar vepřový,
sůl,
kmín mletý,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
koření na guláš,
mouka hladká
Komentáře