Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na rozmarýnu a bílém víně

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 120 min

155 min (35 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Králičí maso je velmi chutné a jemné. Aby nebylo příliš suché, prošpikujeme ho slaninou, a pro výbornou chuť přidáme česnek a rozmarýn. Maso podáváme s chutnou šťávou dochucenou bílým vínem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 399 kJ /
3 680 kcal
Bílkoviny12,62 g
Tuky377,74 g
Vláknina10,66 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 2,43 g
Sůl6,00 g
Sacharidy31,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí stehna protkneme slaninou a kousky česneku (bez zeleného klíčku uvnitř), osolíme a opepříme. Krok 2: Stehna prudce ze všech stran osmahneme na oleji s máslem. Pak stehna vložíme do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, rozmarýn, česnek, trochu slaniny, výpek z pánve a nalijeme vývar do poloviny stehen. Krok 3: Přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby. Pečeme na 190 °C doměkka. Během pečení stehna dvakrát obrátíme a přelijeme výpekem. Krok 4: Šťáva: Rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a restujeme do světle hněda. Krok 5: Poprášíme moukou, za stálého míchání opražíme, zalijeme vývarem a vínem, přidáme rozmarýn, libeček, sůl, pepř a česnek. Krok 6: Přes jemné sítko přilijeme výpek z pekáčku. Necháme probublávat nezakryté 30 minut. Vše rozmixujeme a přecedíme. Krok 7: Nakonec přidáme studenou kostičku másla a odstavíme. Mícháme, aby se máslo rozpustilo.

TIP: Jak upéct králíka

Zveřejněno 1. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na rozmarýnu a bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD1O7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na rozmarýnu a bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD1O7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

RubyRom: Já si domácí beru od jednoho pána, ale on má velkou rodinu, tak jen když zbyde. :-D Králíka mám fakt ráda. :-8 <3 Ale v obchodě ho nekukpuji, ani nevím proč…

Moanka: Moc děkuji. Já mám domácí králíky, tak dělám často a snažím se vařit na víc způsobů. :-K

Jeeee, tak to bych nepohrdla. Mňam. :-8 Králíka dělávám jen svátečně. Recept si ukládám, a příležitostně vyzkouším. Vypadá i zní to fakt moc chutně… :-8 <3

zuzi777a: děkuji :-K

V jednoduchosti je krása a v tomhle případě i chuť! Nadhera. Jen se sliny sbíhají.... :-*<3

Marie Svarcova: děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný recept i foto :-K

Bayta: Děkuji :-K

Vypadá to výborně :yes:

Suroviny:
stehno králičí, slanina, česnek, cibule, sůl, pepř mletý, máslo, olej, rozmarýn, vývar masový, cibule, sádlo, slanina, česnek, mouka, rozmarýn, libeček, víno bílé, vývar masový, sůl, pepř mletý, máslo

Přidat fotografie receptu