Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru

Hovězí maso je sice náročnější na přípravu, ale za to z něj lze připravit skvělý pokrm. Důkazem je tato směs hovězích kostek se zeleninou, řapíkovým celerem a slaninou, která je dochucena jak vývar, tak i červeným vínem. To vyberte pečlivě, mělo by být opravdu kvalitní.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 240 min

270 min (30 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 613 kJ /
4 210 kcal
Bílkoviny210,43 g
Tuky304,19 g
Vláknina79,98 g
Cholesterol 491 mg
Sodík 4,48 g
Sůl10,40 g
Sacharidy81,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno, mrkev a celer na kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme nasucho a poté k ní přidáme máslo. Krok 2: Vmícháme cibuli a necháme orestovat dozlatova. Nakonec zamícháme česnek. Maso obalíme v mouce, přidáme k cibuli a zprudka orestujeme. Krok 3: Vmícháme zeleninu, protlak, hořčici, sůl a pepř. Zalijeme vínem a dle potřeby přidáme vývar, aby maso bylo zároveň s tekutinou. Přiklopené pečeme na 150 °C cca hodinu a půl. Krok 4: Poté maso zkontrolujeme, případně dolijeme vývar a dopečeme doměkka. Pečeme dál ještě asi dvě hodiny. Směs by měla mít hustotu tak akorát. Dochutíme a podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Jak vařit s vínem

Zveřejněno 7. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7gK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7gK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

skvělý pokrm pro slavnostnější příležitosti :-) kombinace hovězího a dobrého červeného vína je prostě záruka úspěchu :-8

Marie Svarcova: Děkuji:-K:-K

:-)<3:yes::yes:Máme rádi hovězí na víně, dělám hodně podobně , je to výborné. Pěkný recept i foto :-K

Suroviny:
krk hovězí, slanina, cibule, česnek, víno červené, vývar hovězí, mrkev, celer, protlak rajčatový, hořčice, mouka hladká, máslo, sůl, pepř mletý, chilli

Přidat fotografie receptu