Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Chcete si opravdu pochutnat na pečené krkovici? Připravte ji podle následujícího receptu, díky kterému už nikdy nebude suchá ani tvrdá. Z takto šťavnaté krkovičky se vám budou sbíhat sliny již během samotného pečení.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 141 kJ / 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,63 g |
Tuky | 66,40 g |
Vláknina | 0,95 g |
Cholesterol | 246 mg |
Sodík | 2,69 g |
Sůl | 6,35 g |
Sacharidy | 23,93 g |
Postup přípravy
Potřeme po každé straně jogurtem a vložíme do uzavíratelné misky. Uzavřenou misku vložíme do chladničky a necháme nejlépe do druhého dne. Krok 2: Vyndáme z chladničky alespoň půl hodiny před opékáním, aby maso získalo pokojovou teplotu. Poté obalíme plátky v mouce, dobře přitiskneme a opečeme zvolna v pánvi na rozehřátém přepuštěném másle, při sníženém stupni tepla. Krok 3: Podáváme s různě upravenými bramborami nebo jinou přílohou dle své chuti. Zvolila jsem místo brambor zapečenou brokolici. Doplníme čerstvou zeleninou nebo salátem.
Zveřejněno 9. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQG2
Moje poznámka
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQG2
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 17 minutami
Plněné ořechy
Handour před 28 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 53 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
jogurt bílý,
koření grilovací,
sůl,
mouka hladká,
ghee
Komentáře (4)