Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí

Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a zeleninu dát podle toho, kterou doma máte.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 858 kJ /
6 180 kcal
Bílkoviny176,56 g
Tuky56,06 g
Vláknina451,24 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 12,99 g
Sůl32,17 g
Sacharidy1 017,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na bramboráky oškrabeme brambory a omyté, osušené nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Vymačkáme z brambor všechnu vodu a tu později nahradíme mlékem. Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek, sůl a koření, škrob (solamyl) a strouhanku z tvrdých rohlíků smíchanou s krupičkou, zředíme mlékem do požadované hustoty. Necháme odstát a poté smažíme na sádle. Krok 3: Zatím nakrájíme očištěnou zeleninu na menší kousky, cibuli nasekáme nadrobno, maso nakrájíme na malé kostičky. Pokud použijeme čerstvé, dáme ho restovat jako první, pečené nebo jinak upravené dáme až po zelenině. Krok 4: Do rozehřáté pánve dáme zvolený tuk a restujeme zeleninu cca 2 minuty, přidáme maso, promícháme a přidáme všechny pasty. V případě čerstvého masa tento postup obrátíme a nejprve restujeme maso. Promícháme a podlijeme trochou vody. Krok 5: Necháme přejít var zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve 2 lžících vody. Směs má mít hustou konzistenci, aby po naplnění bramboráku nevytekla. Dochutíme dle potřeby solí nebo cukrem. Krok 6: Na polovinu každého usmaženého bramboráku dáme směs a přehneme přes ni druhou polovinu bramboráku. Podáváme teplé a doplníme salátem podle chuti.

TIP: Oblíbené recepty na bramboráky

Zveřejněno 11. 5. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Strouhanku si dělám sama z tvrdých rohlíků a zbyla mi v sáčku smíchaná s krupičkou po obalování květáku. Přidala jsem ji do bramboráků a byly díky krupičce úžasně křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ5k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ5k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

magdalenka: :-) Děkuji za komentář, jsem ráda, že jsi měla inspiraci :-K krásný večer, měj se hezky ..

Dnes som podobne kúzlila - od včera ostalo pečené kuracie stehno, ohriate na druhý deň akosi nechutí. S podobnou zmesou ako v recepte bramboráčky chutia veľmi dobre.

Jaromira18: :-)děkuji za komentář a přeji krásný zbytek dne :-K

:yes::yes: Vynikající, také je často ráda dělám. Dávám mouku, ale moc děkuji za tu krupičku.:-K:-K

RubyRom: :-) Děkuji za komentář, oblíbené je to téměř u všech ;-) Přeji krásnou neděli :-K

Výborné jídlo, u nás taky dost oblíbené :-K:yes::yes:

iroot: :-) děkuji za komentář - určitě stačí rychle jen orestovat :-K přeji ať chutná a krásný den :-K

Další verze Drahanského ježka, vyzkouším. Zdá se to velice podobné, jak to dělají v restauraci U Ječmínka v Prostějově. Ještě drobný dotaz, pokud budu mít čerstvé maso , např. kýtu, kostky cca 2x2 cm, bude stačit smažit na pánvi 10 minut, nebo trochu podlít černým pivem a podusit na pánvi pod pokličkou ještě dalších 10 - 15 minut ? Díky

zuzi777a: :-) Děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

Krasný a určitě moc dobrý obídek!

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, zelenina, pasta papriková, pasta rajčatová, sůl, pepř mletý, solamyl, voda, cukr, brambory, česnek, vejce, škrob, strouhanka, krupička, mléko, sůl, majoránka, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu