Domácí marshmallow
Marshmallow je známá cukrovinka zejména za velkou louží. My si jeho obdobu můžeme snadno připravit doma. Oblíbený džus se želatinou povaříme, vyšleháme a necháme ztuhnout. Nadýchanou hmotu pak dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 114 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,50 g |
Tuky | 0,15 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme džus, přidáme želatinu a necháme 10 minut bobtnat.
Krok 2: Za stálého míchání necháme želatinu na mírném ohni zcela rozpustit (může to trvat i 10 minut). Necháme vychladnout.
Krok 3: Vychladlou tekutinu začneme šlehat. Nejprve na nižší rychlost a postupně přidáváme až na maximální rychlost. Takto šleháme 10-15 minut.
Krok 4: Vyšlehanou hmotu nalijeme do formy vymazané olejem nebo vyložené pečicím papírem a dáme do chladu ztuhnout.
Krok 5: Při servírování pak zdobíme šlehačkou, jahodami a cukrářským zdobením.
Zveřejněno 21. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí marshmallow
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9NW
Moje poznámka
Domácí marshmallow
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9NW
Nejnovější recepty
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 6 minutami
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno 3. 12. 2024 10:01
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Suroviny:
džus ovocný,
želatina,
šlehačka,
jahody,
zdobení cukrářské
Komentáře (2)