Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Butter chicken podle Pavla Berkyho

Kdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s lahodnou, ale výraznou omáčkou ze směsi koření, vývaru a smetany.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby marinování masa

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 184 kJ /
2 912 kcal
Bílkoviny116,04 g
Tuky231,45 g
Vláknina25,24 g
Cholesterol 709 mg
Sodík 469 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy81,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme k němu koření, jogurt a zázvor. Promícháme a necháme alespoň 30 minut marinovat, nejlépe však přes noc. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a máslo. Vložíme naložené kousky masa a orestujeme dozlatova. Poté je z pánve vyndáme a necháme stranou. Krok 3: Do stejné pánve, kde jsme připravovali maso, dáme 50 g másla a začneme jej ohřívat. Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Přidáme do pánve na máslo a restujeme dosklovita. Poté přidáme najemno nasekaný česnek, směs Chicken tikka masala, na menší kousky nakrájená rajčata a nasekané ořechy (ty můžeme předem zlehka opražit). Krok 5: Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou necháme na mírném ohni dusit asi 20-30 minut. Nakonec celý obsah rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do čistého hrnce. Krok 6: Hrnec s omáčkou postavíme znova na plotnu, vložíme do ní opečené maso a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu, zamícháme a necháme vařit zhruba 5 minut. Nakonec přihodíme kousek másla, promícháme a máme hotovo. Krok 7: Butter chicken podáváme s rýží, moučnou plackou (naan chlebem) a s čerstvým koriandrem.

TIP: Koriandr a jeho využití v naší kuchyni

Zveřejněno 14. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Butter chicken podle Pavla Berkyho

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpr8z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Butter chicken podle Pavla Berkyho

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpr8z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
řízky stehenní, zázvor, koření garam masala, jogurt, olej rostlinný, máslo, rajče, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule červená, česnek, tikka masala, oříšky kešu, koriandr čerstvý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu