Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem

Ze zbytků zeleniny a vejce se dá uvařit dobrá polévka. Zelenina se může měnit dle toho, co je zrovna k mání. Být zero waste není jen módní záležitost, šetrnost a využití zbylých surovin se vyplatí finančně a v tomto případě i chuťově.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 681 kJ /
402 kcal
Bílkoviny20,71 g
Tuky25,31 g
Vláknina6,36 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy19,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vývaru dáme vařit očištěný košťál a vrchní 2 listy fenyklu . Přidáme očištěnou přepůlenou mrkev, uvaříme na skus a přecedíme do jiného hrnce. Krok 2: Košťál odstraníme, listy fenyklu i mrkev nakrájíme a vrátíme do vývaru. Přidáme na másle orestovaný dobře omytý a nakrájený pórek, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Krok 3: Odstavíme a vmícháme rozšlehané vejce, které polévku zahustí. Přidáme libeček nebo petrželku nakrájenou najemno a ihned podáváme

TIP: Recepty na zeleninové polévky

Zveřejněno 17. 5. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Vývar jsem měla z kostí a odřezků masa. Bulvu fenyklu jsem použila na jiný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE5nY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE5nY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: :-)Moc děkuji za komentář, určitě vyzkoušej , mám tu několik receptů a vždy je moc dobrý. Snažím se spotřebovat vše co jde - ze všelijakých listů jde také udělat téměř vždy pesto , které vydrží celý rok. :-K Přeji krásný a pohodový den

Mám moc ráda recepty, které zužitkují každý drobeček. Abych pravdu řekla, fenykl jsem zatím vždy používala pouze do salátu. Možná je čas to napravit a zkusit i ve vařené formě!:-D

Suroviny:
fenykl, fenykl, mrkev, vývar masový, sůl, máslo, pórek, vejce, pepř mletý, libeček, petrželka

Přidat fotografie receptu