Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná krkovička

Grilování je v posledních letech oblíbeným způsobem, jak při hezkém počasí trávit čas s rodinou nebo přáteli, a ještě si pochutnat. Krkovičku stačí naložit do marinády a pak jen rychle opéct na grilu. Takto upravená krkovička zachutná všem milovníkům pikantního masa.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Casimanta

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby naložení

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby naložení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 385 kJ /
570 kcal
Bílkoviny3,52 g
Tuky44,46 g
Vláknina11,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 422 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy36,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na marinádu smícháme. Krok 2: Plátky krkovičky naložíme do marinády a ponecháme v ní v chladu několik hodin, nejlépe přes noc. Krok 3: Před dalším zpracováním vyjmeme krkovičku z marinády a osušíme ji. Krok 4: Potom na olejem potřeném rozpáleném grilu plátky masa opékáme z každé strany 5 minut. Podle tloušťky plátků můžeme i déle. Krok 5: Podáváme s chlebem nebo bramborami.

TIP: Jak grilovat maso

Zveřejněno 31. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná krkovička

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRDW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná krkovička

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRDW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Až budeme grilovat tak vyzkoušíme

Úžasné:yes:

Alena Vymyslicka 25. 11. 2016 23:46
Pikantní

Naprosto uzasne!! Jen jsem pridala par lzicek cukru, protoze marinada byla puvodne na me moc kysela, takze nize zminovanou lzici medu schvaluju :). Naprosta dokonalost :yes::-8

Bomba nápat ale dadal sem lží medu a hořtice :-)

Mám naloženo, tak jsem zvědavá, jak bude chutnat. Jen dobu opékání zkrátím ;-)

Tééda, to vypadá báječně, už jdu nakládat!!!!! :yes:

cože? 5 minut???????

Pridávam 5.bod a fotky:-)Recept som mala už dlho uložený,dnes naň prišiel rad a musím pochváliť,bolo to super:yes:Grilovala som síce na panvici,ale určite zopakujem aj v lete vonku;-)

fotečka je úžasně lákavá. Hned bych si kus tak nádherně udělané krkovičky dala a klidně i bez chleba. :-8 dávám bodík :yes::yes::yes:

Podobný recept je tu myslím už od JanyR.,ale to neva,protože grilované maso potěší snad každého a receptů na něj není nikdy dost;-).Casimanto:-)máš moc lákavé:-p fotečky.

Tématické fráze:
nakládání masa na grilování krkovice, jak naložit krkovici, jak naložit krkovičku, marinada na krkovičku, recept na grilovanou krkovičku, recept na grilovanou krkovici, grilovaná vepřová krkovice, marináda na krkovici, jak naložit maso na grilování krkovice, nakládání krkovičky, grilování recepty pohlreich, recepty na grilovanou krkovičku, nalozit krkovicku, naložená krkovice, grilování na kameni recepty, krkovice pohlreich, marinada krkovice, marinády na grilování recepty, recepty z krkovicky, recepty na grilovanou krkovici

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, cibule, olej, ocet vinný, kečup sladký, omáčka worcesterová, paprika sušená pálivá, česnek, pepř, sůl, cukr, koření oregáno, petrželka

Přidat fotografie receptu