Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlo zelo králík s bůčkem

Tato kombinace králíka s bůčkem je tradiční český pokrm. Kombinace jemného králičího masa a šťavnatého bůčku je dokonale vyvážená lahodným kyselým zelím a bramborovými knedlíky. Tento pokrm je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo nedělní rodinné setkání.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Fakira Fakira

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 248 kJ /
1 015 kcal
Bílkoviny42,78 g
Tuky76,24 g
Vláknina19,15 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 6,18 g
Sůl15,25 g
Sacharidy35,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna prošpikujeme kůží z bůčku, bůček nakrájíme, řádně osolíme a okmínujeme. Očištěný česnek a cibuli nakrájíme. Krok 2: Vše vložíme do pekáče, podlijeme, přiklopíme a pečeme na 180 stupňů 45 minut. Po odkrytí pekáčku maso obrátíme a pečeme do zlatova. Krok 3: Kysané zelí si připravíme dle rodinného receptu a přílohou je na plátky nakrájený bramborový knedlík.

TIP: Králík cibulář - jak ho připravit

Zveřejněno 19. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo zelo králík s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXE2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo zelo králík s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXE2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, bůček vepřový, česnek, cibule, kmín celý, sůl, voda

Přidat fotografie receptu