Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánkové bagety

Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu tmavší, kávový podtón a je nepatrně poznat i na chuti. Celkově jsou bagety hodně kypré, voňavé a moc dobré.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 205 min Doba tepelné úpravy: 25 min

230 min (205 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 922 kJ /
2 849 kcal
Bílkoviny62,55 g
Tuky63,54 g
Vláknina36,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy488,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené pekárně necháme hodinu kynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak suché) a programem bez předehřevu necháme pekárnu uhníst hladké těsto. Pak pekárnu zcela vypneme. Krok 3: V zavřené pekárně necháme těsto hodinu kynout, pak ho vytáhneme, na desce stolu lehce propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Krok 4: Z každého vytvarujeme bulku a po několikaminutovém odpočinku z bulek vytvarujeme bagety. Krok 5: Bagetky necháme na plechu vykynout (cca 30-40 minut), postříkáme je vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220 °C / asi 25 minut). Krok 6: Upečené bagety necháme vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 21. 5. 2024

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánkové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprlX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánkové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprlX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: díky <3 Meltu, jako tekutinu na zadělání těsta, používám velmi ráda. Pečivo ochutí i provoní, a navíc je s ní příjemně tmavé :yes:

:-)<3:yes::yes: Recept se mi moc líbí a bagety vypadají skvěle, dovedu si i tu chuť představit.:-K

Suroviny:
melta, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, melta, olej, sůl, kmín drcený, brambory, mouka celozrnná žitná, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu